Jong geleerd is oud gedaan! De kitten-wen beurt.
Uw kitten met plezier naar de kattenverzorgingssalon.

Van harte gefeliciteerd met uw pas aangeschafte kat.

Een tijd van veel plezier met uw nieuwe huisgenoot is aangebroken. Het is een genot om een jong dier te zien opgroeien naar zijn volwassenheid. Maar dat opgroeien gaat niet helemaal vanzelf. Daar is inzet en tijd voor nodig van u als baas. Het is belangrijk om u goed voor te bereiden op de komst van uw kat. Wij willen daaraan een kleine bijdrage leveren met een gratis gewenningsafspraak. Uw kat kan dan wennen aan het kammen, de trimsalon en eventueel de tondeuse horen.

Steeds vaker zien wij katten in onze salon verschijnen voor een verzorgingsbeurt. Wij doen ons best om uw kat een bezoek aan onze salon zo prettig mogelijk te laten ervaren. Maar dat kunnen wij niet alleen. Het is belangrijk om uw kitten in de kittenperiode (in ieder geval voor het half jaar) met alle handelingen kennis te laten maken die in de verzorgingssalon plaats vinden. U kunt daar thuis al veel aan doen, zonder dat het al te veel tijd kost.

Thuis oefenen:

Zet uw kitten regelmatig op tafel. Kam hem een klein beetje ( een paar korte streken alleen voor de oefening). Geef hem een beloning in de vorm van iets lekkers dat hij anders nooit krijgt, en zet hem weer op de grond. Als u deze oefening herhaalt zult u zien dat uw kat zich zal verheugen op de oefening. U doet hem immers geen pijn en het levert iets heel lekkers op. U kunt de oefening daarna uitbreiden door zijn pootjes op te tillen, in zijn bekje en in zijn oortjes te kijken. En vergeet weer de beloning niet. Bouw het rustig op; ga nooit verder dan waar uw kat aan toe is. En in het begin nooit langer dan een paar minuten. Als uw kat angst toont, dan bent u misschien te snel gegaan. Ga dan even een paar stappen terug. Maar vergeet nooit: tafel, kam/borstel = beloning.

Komt u er dan toch niet uit, bel ons dan gerust voor advies.