Jong geleerd is oud gedaan! De puppy-wen beurt
Uw puppy met plezier naar de hondenverzorgingssalon.

Van harte gefeliciteerd met uw pas aangeschafte hondje.

Een tijd van veel plezier met uw nieuwe huisgenoot is aangebroken. Het is een genot om een jong dier te zien opgroeien naar zijn volwassenheid. Maar dat opgroeien gaat niet helemaal vanzelf. Daar is inzet en tijd voor nodig van u als baas. Het is belangrijk om u goed voor te bereiden op de komst van uw hond. Wij willen daaraan een kleine bijdrage leveren met een gratis gewenningsafspraak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

film geproduceerd door Iris Bijkerk

  

Nogal wat honden brengen in hun leven regelmatig een bezoek aan de trimsalon. Kortharige en lang harige honden komen voor een was- en kambeurt (labradors, rottweilers, herders etc). Kniphonden om hun vacht in te korten (Shih tzu's, maltezers, doodles, jachthonden etc). En plukhonden om de dode haren eruit te trimmen (spaniëls, bouviers, terriërs etc). Vergeet tot slot niet alle kruisingen die bij ons komen!

Wij doen ons best om uw hond een bezoek aan onze salon zo prettig mogelijk te laten ervaren. Maar dat kunnen wij niet alleen. Het is belangrijk om uw puppy in de socialisatie fase ( tot 12 weken en in ieder geval voor het half jaar) met alle handelingen kennis te laten maken die in de verzorgingssalon plaats vinden. U kunt daar thuis al veel aan doen, zonder dat het al te veel tijd kost.

Thuis oefenen:

Zet uw puppy regelmatig op tafel. Kam hem een klein beetje ( een paar korte streken alleen voor de oefening). Geef hem een beloning in de vorm van iets lekkers dat hij anders nooit krijgt, en zet hem weer op de grond. Als u deze oefening herhaalt zult u zien dat uw hondje zich zal verheugen op de oefening. U doet hem immers geen pijn en het levert iets heel lekkers op. U kunt de oefening daarna uitbreiden door zijn pootjes op te tillen, in zijn bekje en in zijn oortjes te kijken en het geluid van een föhn te laten horen. En vergeet weer de beloning niet. Laat op dezelfde stapsgewijze manier uw puppy met water kennis maken. Bouw het rustig op; ga nooit verder dan waar uw hond aan toe is. En in het begin nooit langer dan een paar minuten. Als uw hond angst toont, dan bent u misschien te snel gegaan. Ga dan even een paar stappen terug. Maar vergeet nooit: tafel, kam/borstel, water, föhn = beloning.

Een complete vachtverzorgingsbehandeling geven we pas als uw pup ouder is dan 6 maanden. (uitgezonderd een aantal pluk rassen zoals b.v. de west highland white terriërs) Voor die tijd is het nog te moeilijk voor een puppy om 1,5 uur rustig op een tafel te staan. Maar komt u voor die tijd wel even langs voor een gratis gewenningsafspraak. We zetten uw pup dan even op tafel, doen een paar kammetjes, misschien even de pony inkorten, nagels knippen en dan naar huis met natuurlijk iets lekkers en een door ons aangeboden kraamcadeautje. Zo heeft uw hond als hij de volgende keer komt voor een echte trimbeurt al op een prettige manier kennis gemaakt met de hondenverzorgingssalon.

Wij raden u aan om uw hond thuis, als hij aan deze behandeling gewend is, regelmatig, d.w.z. 1 x per week te borstelen en te kammen zodat er geen klitten ontstaan en hem een pijnlijke behandeling in onze verzorgingssalon bespaard blijft. Heeft u toch moeite met het uit de klit houden van uw hond, of twijfelt u of u de juiste kam/borstel heeft, vraag ons dan gerust om (kam-)advies.